hits

Siste skoledagslunsj!

I dag var det siste dag i henholdsvis 4. og 5. klasse for guttene våre. Eldstemann var syk og gikk glipp av siste skoledagen. Skoledagen var slutt kl 12.00, og jeg har hentet vår kommende 5. klassing allerede. Vesla var ikke i form i barnehagen, så fikk telefon derfra og har også hentet henne.

Så med 3 av fire unger hjemme er jeg i gang med å lage lunsj... litt seint egentlig... men sånn blir det når en kjører "Taxi" i lunsjtiden!

Inspirert av en film jeg så på facebook forleden dag kom jeg opp med denne retten: 

Du trenger grillpølser, hvitost av det slaget du foretrekker (Jeg har brukt vanlig Norvegia) og butterdeig

Fremgangsmåte:

Sett stekovnen på 225 grader. Butterdeigplatene må tines i romtemperatur. Det tar omkring 20 min.

Grillpølsene kles med hvitost. 3 osteskiver pr pølse ser ut til å være perfekt.

Jeg kjevlet butterdeigen litt slik at den korteste siden tilsvarte lengden på grillpølsene. Det var lurt å kjevle de litt den andre veien også. Da ble det lettere å feste butterdeigen.

Hver skive butterdeig ble delt i to. En grillpølse ble rullet inn i en butterdeig leiv. Klem de litt sammen slik at deigen sitter godt på. 

Hver pølse ble så delt i 4.  Det glemte jeg selvfølgelig å ta bilde av!

Pølsebitene ble så satt på høykant på bakepapir. De eser ganske mye, så pass på å beregne god plass til de. Jeg hadde 40 pølse biter på en plate. Det ble i meste laget. Det hadde nok vært hensiktsmessig å stekt de i to omganger. 20-30 min i ovnen til de er lett gyldne. 

Falt i smak hos alle her iallefal!!

Velbekomne!

#pølse #mat #butterdeig #ost #bursdagsmat #pølsealternativ

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv-Inger

Siv-Inger

42, Stjørdal

Jeg er gift med en fantastisk, herlig rogalending, og sammen har vi 4 herlige barn. Vi flyttet fra Rogaland til Stjørdal i 2012. Vi har pusset opp et hus fra 1985, og sommeren 2016 tok vi ibruk vår nye hytte.

Norske blogger
eXTReMe Tracker

Kategorier

Arkiv