hits

Stopp mobbingen!

Det er mange år siden jeg var skolejente. Fortsatt har jeg sår etter mobbingen som pågikk da jeg gikk i barenskolen. Jeg tror ikke mobberne forsto at det de sa og gjorde såret meg. Jeg har tilgitt de. Men merkene på sjelen min vil alltid være der.

I disse dager er mobbing igjen blitt et tema hjemme hos oss.

Sønnen vår og hans beste kamerat blir mobbet på skolen. Denne uken kom 11 åringen hjem fra skolen og fortalte at han var blitt slått og sparket fordi han prøvde å hjelpe kameraten sin. Mobberne vilel ikek ha innblanding. Nå vil han bytte skole. Det er ikke løsningen, og det er sikkert ikek bedre på andre skoler. Det er sårt å være vitne til hva han går igjennom, kanskje spesielt fordi jeg selv har vært i de skoene. Jeg fortalte ikke foreldrene mine hva som skjedde, fordi faren min som var vaktmester på skolen turde ikke å involvere seg, han var redd at det vilel bli værre da. Jeg vet ikke hvor mye de viste. Det var aldri et tema hjemme hos oss.

I dag er det mer fokus på mobbing, og hva det kan føre til. De er mye fokus på å forebygge mobbing, men kanskje har vi for lite kunnskap om hvordan stoppe mobbing?

Da jeg gikk i 7. klasse var det ei som turde å snakke mobberne imot på mine vegne. Det ble vendepunktet for meg. En venninne som brydde seg, som ikke aksepterte måten jeg ble behandlet på.

Kjære foreldre, snakk med barna deres om mobbing. Mobbing foregår nok ikke bare på vår skole. Kanskje skjer det også  på ditt barns skole. Kanskje skjer det uten at du vet det, og kanskej er ditt barn involvert. Enten barnet ditt er mobber, mobbeoffer eller vitne til mobbing, så er det viktig å prate om det som foregår. Mobbing skal ikke overlates til barna, slik det ble i mitt tilfelle. Vår sønn skal vite at vi gjør det vi kan for å hjelpe ham. 

Jeg er stolt av at han stiller opp for sin venn, slev om det fører til at han blir mobbet selv. Jeg er stolt av at han velger å være venn med den svakeste, selv om han er blitt tilbudt vennskap og beskyttelse fra mobberen. Om mange nok bryr seg, kan vi forandre hverdagen til svært mange barn.

Snakk om mobbing, det skjer kanskje nærmere deg enn det du tror. Sammen kan vi gjøre noe med det. Sammen kan vi få slutt på det. 


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv-Inger

Siv-Inger

42, Stjørdal

Jeg er gift med en fantastisk, herlig rogalending, og sammen har vi 4 herlige barn. Vi flyttet fra Rogaland til Stjørdal i 2012. Vi har pusset opp et hus fra 1985, og sommeren 2016 tok vi ibruk vår nye hytte.

Norske blogger
eXTReMe Tracker

Kategorier

Arkiv