hits

DIY - maritim lampe

Denne lampa blogget jeg om første gang i mars 2017. Her er et revidert innlegg: 

For et år tid siden kjøpte jeg en lampe på den lokale bruktbutikken. Jeg betalte 25 kr for den. På det tidspunktet blogget jeg lite og tenkte derfor ikek på å ta før bilder.  Så du får nøye deg med en beskrivelse: Lampa var i dreid treverk. Det var viktig for meg at lampa hadde sin naturlige trefarge. Jeg kommer tilbake til hvorfor.

Lampa manglet skjerm, og støpslet er av den gamle typen, og må byttes ut, men lampa virket!

Jeg var en tur hjemme i garasen til foreldrene mine. Blandt pappas gamle fiskeutstyr fant jeg blandt anet et gammelt tau. Jeg fikk lov til å ta tauet med meg hjem. De lurte nok litt på hva jeg skulle med det!

Vel hjemme ble tauet og den gamle lampen forenet ved bruk av limpistol.


Siden jeg gikk tom for limpistollim helt på tampen kan jeg vise deg litt av den orginale lampa.

Kanskje det var en mening med det?

Det gamle tauet er snurret rundt hele lampefoten. På enden er ei løkke som er spleiset, godt gammelt håndtverk. Denne valgte jeg å la ligge oppå lampefoten.Jeg har ikke klart å rulle tauet like tett overalt, fordi tauet er veldig tykt og stivt. Kan hende det hadde vært finere med noe tynnere tau. På en annen side så er det nettopp det at tauet er så tykt som gjør at det ikke synes at lampefoten opprinnelig var dreid. På grunn av små gliper mellom rundenen med tau, var det svært praktisk at lampefoten hadde den naturlige trefargen. Hadde lampa f.eks vært hvitmalt, ville det ha syntes mellom.


Nå er lampa i bruk på hytta. Nytt bilde skal komme neste gang jeg er der. Pæren som er på på dette bildet er byttet ut med ei stor pære med synlig glødetråd. Jeg er veldig fornøyd!

Hva synes du?

 

#interiør #hytte #DIY #maritim

4 kommentarer

Facelessfashiion

15.03.2016 kl.11:06

Så stilig!

Siv-Inger

15.03.2016 kl.12:50

Facelessfashiion: Takk skal du ha! Har du tips til meg når det gjelder skjerm?

lisarorvik

15.03.2016 kl.11:15

Det ble kjempe fint :)

Siv-Inger

15.03.2016 kl.12:49

lisarorvik: Takk skal du ha. Har du noen tanker om skjerm? Fikk tips av noen om ikke å ha skjerm, men sånn stor flott lyspære... hva tror du?

Skriv en ny kommentar

Siv-Inger

Siv-Inger

42, Stjørdal

Jeg er gift med en fantastisk, herlig rogalending, og sammen har vi 4 herlige barn. Vi flyttet fra Rogaland til Stjørdal i 2012. Vi har pusset opp et hus fra 1985, og sommeren 2016 tok vi ibruk vår nye hytte.

Norske blogger
eXTReMe Tracker

Kategorier

Arkiv