Lavkarbo knekkebrød

Dette innlegget ble første gang publisert i september 2011. Knekkebrødene er så gode at ungene spiser desom kjeks! Jeg ble i dag inspirert i forbindelse med et annet blogg innlegg til å bake disse igjen. Jeg har imidlertid syktbarn i dag og har heller ikek alle ingrediensene i hus... så da ble det bar å dele innlegget denne gangen!

Knekkebrødene er så gode at det ikke tar mange dagene før de er spist opp.

Har du lyst til å prøve deg?



 

Her er min oppskrift:

 

Lavkarboknekkebrød

200 g solsikkekjerner

50 g linfrø

50 g sesamfrø

50 g kruskakli

2 ss fiberhusk (kjøpes på helsekost)

2 ts sukrin (helekost)

1/2 ts seltin

5 dl vann

 
 


Sett ovnen på 160 *C , varmluft. total steke tid 70 minutter. Snus halvveis. 1 posjon gir 32 knekkebrød.




 

Bland først alle de tørre ingrediensene. Hell i vann, rør godt. La det svelle i 10 min. Dette er viktig for at fiberhusken skal fungere.

 



 

Bruk godt bakepapir, ellers setter det seg fast under på knekkebrødene. Det holder ikke å smøre brettet. Prøvde det en gang og fikk ikke av et eneste knekkebrød helt. Jeg foretrekker silikon bakepapir. Fås i velassorterte kolonialforretninger. Kan brukes 1000 ganger....



Ta halve røren på bakebrettet. Etter tips fra Hanne og Kari bruker jeg en kakaspade for å dra røren godt utover. Pass på at det ikke blir huller.



 

Riss inn knekkebrødene med et pizzahjul. Med varmluftsovn kan du steke 2 brett på en gang. sett begge brettene i ovenen. Etter 35 min snu brettene og bytt plass på de. Øverst kommer nederst, og ytterst kommer innerst. Stek videre i 35 min.



 

La knekkebrødene avkjøles noe, før du tar de av brettet. Oppbevares i tett boks. Men tro meg, de forsvinner fort!





 

 

Her med eggerøre med ost, skinke og gressløk, litt grønt og en perleromat ved siden av, vel så mye for øyets velbehag, som for ganens.

Velbekomne!

 

#oppskrift #knekkebrød #lavkarbo #lavkarboknekkebrød #hjemmebakt

 

 

 

 

8 kommentarer

thsim

20.09.2011 kl.18:32

Dette så jo godt ut!!

Siv-Inger

20.09.2011 kl.20:38

thsim: Spørs om det er mer igjen når du kommer hjem. Ungene gjorde et stort innhugg i boksen min til kvelds. :-)

Kraakesolv

01.10.2011 kl.12:48

kul blogg

Siv-Inger

01.10.2011 kl.12:50

Kraakesolv: Takk skal du ha!

Animos

01.10.2011 kl.12:53

Ser utrolig godt ut !! :)

SURE FACE

01.10.2011 kl.13:31

Dette skal jeg prøve!

Siv-Inger

01.10.2011 kl.13:32

Animos: De er veldig gode. Ungene fant boksen min sist jeg bakte, og de gomlet løs som om det var kjeks! :-)

Siv-Inger

01.10.2011 kl.13:32

SURE FACE: Ja, det bør du! De er veldig gode. Og jeg har ikke lenge av en boks!

Skriv en ny kommentar

Siv-Inger

Siv-Inger

42, Stjørdal

Jeg er gift med en fantastisk, herlig rogalending, og sammen har vi 4 herlige barn. Vi flyttet fra Rogaland til Stjørdal i 2012. Vi har pusset opp et hus fra 1985, og sommeren 2016 tok vi ibruk vår nye hytte.

Norske blogger
eXTReMe Tracker

Kategorier

Arkiv

hits